Overslaan en naar de inhoud gaan

werken
Werken
luisteren printen

Amsterdam first, Westfriesland second

Amsterdam first, Westfriesland second

Kan Westfriesland Amsterdam helpen? Als het aan de studenten ligt die dit filmpje maakten zeker! Voor de Westfriese Bedrijvengroep maakten zij deze film.

Project: Verduurzaming bedrijventerreinen

Project: Verduurzaming bedrijventerreinen

In 2017 start het project verduurzaming bedrijventerreinen. Met de verduurzaming van bedrijventerreinen is veel energie te besparen en te vergroenen. Ondanks korte terugverdientijden van energiebesparende maatregelen maken nog maar weinig bedrijven financiële middelen vrij voor verduurzaming. Veel beschikbare subsidiegelden blijven onbenut. Het project is er op gericht om de vele initiatieven die er zijn te verbinden, te stroomlijnen en organiseren van heldere communicatie naar bedrijven.

Project: Startersloket Westfriesland

Project: Startersloket Westfriesland

In 2017 starten de Westfriese gemeenten met een Startersloket. Met dit loket vullen de gemeenten een gat dat ontstaan is na versobering van de landelijke dienstverlening aan starters. Het digitale loket biedt een schat aan gebruiksvriendelijke informatie die helpt bij het (door)starten van een onderneming. Het loket biedt een platform waar ondernemers en kennispartners elkaar kunnen treffen en kennis kunnen delen. De contactinformatie van de accountmanagers van de gemeenten staat er op. En komt de ondernemer in spé er zelf niet uit, is er een mogelijkheid om met een adviseur te chatten, bellen of mailen. Startersloket Westfriesland is een eigentijdse tool om effectief van start te gaan in de regio.

Project: Techniek in Westfriesland

Project: Techniek in Westfriesland

Hoe breng je de mooie en innovatieve technische bedrijven uit de regio Westfriesland beter onder de aandacht bij jongeren? Kun je hun keuzes voor de toekomst nog beïnvloeden als ze zouden weten wat voor mooie en interessante carrièrekansen de vele technische bedrijven in de regio te bieden hebben? Het project Techniek in Westfriesland laat jongeren zien wat het Westfriese bedrijfsleven biedt. Via Facebook en Instagram laten bedrijven zich van hun beste kant zien en bieden ze zicht op leer-en werkmogelijkheden.

 

Project: Nature’s Talent

Project: Nature’s Talent

Met het het project ‘Nature’s Talent’ willen de Westfriese gemeenten de zaadsector in Westfriesland een extra impuls gaan geven door scholieren en studenten te interesseren voor het vak. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord werkt met Seed Valley en GreenPort Noord-Holland Noord samen om de carriéremogelijkheden in de zaadveredelingsindustrie onder de aandacht te brengen.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs maken kennis met de boeiende wereld van de zaadverdeling. De Plant Rover VERY DISCO is ontwikkeld om plantenproeven het klaslokaal in te brengen. Het is een mobiele experimenteerruimte waarin planten onder LED-verlichting worden geplaatst. Aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal onderzoeken de jongeren invloed van licht, infecties en voeding op planten. Voor HBO en WO studenten is er de Summerschool. Een zomerprogramma met gastcolleges en bezoeken aan zaadbedrijven.