Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzaam
luisteren printen

 

De Westfriese gemeenten willen een gezond en schoon leefmilieu in de Westfriese regio, nu en in de toekomst. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen voor een duurzame uitdaging van formaat. Zij streven ernaar dat Westfriesland in 2040 energieneutraal is.

In een energieneutraal Westfriesland is de totale elektriciteits- en warmtevraag afkomstig van duurzame energiebronnen. De regio Westfriesland is zich bewust van de hoeveelheid werk het kost om energieneutraal te worden. De gemeenten hebben gezamenlijk het Westfries Energiekompas (WEK) ontwikkeld, dat richting geeft aan deze opgave. Dit vraagt zowel om het realiseren van grootschalige energiebesparing (het verminderen van de vraag) als het zoeken naar mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie (het vergroten van het aanbod).

Niet iedereen is enthousiast over zonneakkers en windmolens. Door het gesprek aan te gaan met ondernemers, agrariërs en inwoners willen we horen waar weerstand tegen is en draagvlak voor bestaat. Hiervoor organisereerden de gemeenten in Westfriesland diverse momenten.

 

Bekijk hier vast een aantal videoverslagen. Uitgebreid verslag van deze bijeenkomsten volgt nog.