Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisatie
luisteren printen

Op 9 en 10 juni 2020 is regio Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Het grootste meerdaagse congres van Nederland. De organisatie ligt in handen van een regionaal projectteam bestaande uit zeven collega’s, een projectleider, ambtelijk opdrachtgever en bestuurlijk opdrachtgever. Meer lezen over de aanpak van de organisatie? Open dan het E-magazine VNG-congres.
 

Open het Online Magazine van het VNG-jaarcongres
Klik op de afbeelding om het online magazine te openen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Doel van de organisatie

“Als team willen wij het meest verrassende VNG congres van de afgelopen 10 jaar neerzetten. Dat doen we door het congres op een verfrissende manier te organiseren. We willen wat anders dan anders laten beleven. Op een echt Westfriese manier, waarin de Westfriese mentaliteit en trots voorop staan. Innovatief, maar niet in pak. Met de handen uit de mouwen. We vinden het belangrijk dat bezoekers zich welkom voelen. Dat ze deelnemen aan een Westfriese beleving waarin aandacht voor hen is. We geven de bezoekers een eerste indruk die zo treffend is, dat ze uitgenodigd worden om vaker een bezoek te brengen aan Westfriesland.”

Verantwoordelijkheid VNG

Het congres bestaat uit verschillende onderdelen. De VNG is verantwoordelijk voor de onderdelen ‘centraal congres’ en ‘algemene ledenvergadering’. In het centraal congres vallen onder andere de inhoudelijke sprekers en de beursvloer. Tijdens de algemene ledenvergadering houdt de voorzitter van de VNG zijn jaarrede. De Minister van Binnenlandse Zaken houdt ook een toespraak.

Het jaarcongres heeft elk jaar een thema. Ook hierover gaat de VNG. Onze invloed op de twee onderdelen en het thema is beperkt. Wel kunnen we de VNG goed adviseren over wat past bij Westfriesland en wat een logische match is.