Overslaan en naar de inhoud gaan
samen in een schuit

Bedrijfsvoering

De samenwerking tussen de Westfiese gemeenten neemt steeds meer toe. De komende jaren ligt de focus voornamelijk op de volgende vijf thema’s:

  1. Informatiemanagement: we ontwikkelen een regionaal proces van informatiemanagement, zodat we zaken als privacy en informatieveiligheid, gegevensmanagement, (open) data, archivering en e-depot samen slagvaardiger en beter aan kunnen pakken.

  2. Afstemmen van informatievoorziening: afstemmen van de digitale inrichting van processen en het verbeteren van de doelmatigheid en beheersbaarheid van het informatielandschap.

  3. Mobiliteit personeel: het delen van klussen en projecten met elkaar waardoor uitwisseling tussen medewerkers ontstaat. Bijvoorbeeld de samenwerking op vergunning, toezicht en handhaving.

  4. Projectmatig werken: door de samenwerking ontstaan steeds meer regionale projecten. We hanteren dezelfde manier van projectmatig werken in de regio.

  5. Leren en ontwikkelen: een eigen opleidingscentrum waarin leren van en met elkaar centraal staat. Dit gebeurt nu al via de Westfriesland Academie.