Overslaan en naar de inhoud gaan

Juni 2021
luisteren printen

VNG Jaarcongres in Westfriesland op 15 en 16 juni 2021

Door de maatregelen vanuit het Rijk om het coronavirus te bestrijden is het Jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in de regio Westfriesland uitgesteld tot volgend jaar. Het congres vindt plaats op 15 en 16 juni 2021. We werken de aankomende tijd samen met onze partners verder aan de voorbereidingen en organisatie.

Westfriese beleving

Het VNG Jaarcongres organiseren is een invulling om de regio nog steviger op de kaart te zetten, om een impuls te geven aan bijvoorbeeld toerisme en horeca en om te laten zien dat Westfriesland in de top tien van meest aantrekkelijke regio’s moet behoren. Door 2500 bestuurders zoveel mogelijk te laten zien, proeven en beleven van de regio, maken ze kennis met het échte Westfriesland en komen ze mogelijk vaker deze kant op.

Over het VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres is het jaarlijkse, meerdaagse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bestaat uit vier onderdelen; een centraal congres, middagprogramma in de regio, avondprogramma en Algemene Ledenvergadering. Er komen ruim 2500 bestuurders op af. In het middagprogramma gaan zij verdeeld over ongeveer 50 excursies, workshops en sessies de regio in. Het diner dat wordt georganiseerd is voor 1600 gasten. De overige 900 congresbezoekers dineren zelfstandig op een andere plek in de stad of regio.