Eén Westfriese aanpak om ouderen langer thuis te laten wonen

Regio Westfriesland werkt samen met woningcorporaties, en zorg- en welzijnsorganisaties in West-Friesland om langer thuis wonen op een goede manier te kunnen (blijven) realiseren voor kwetsbare ouderen. Afspraken hierover zijn vastgelegd in het Westfriese WoonZorgPact (WFWZP). Een belangrijk onderdeel van de aanpak is de ontwikkeling van nieuwe, passende woonvormen voor ouderen. Daarnaast wordt ingezet op voorlichting en ontwikkeling van initiatieven waardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

Wilt u weten hoe het WFWZP langer zelfstandig wonen voor kwetsbare ouderen mogelijk maakt? Bekijk dan deze video van ongeveer 1 minuut. Hierin vertellen wethouder Simone Visser-Botman van gemeente Drechterland en Frido Kraanen, lid Raad van Bestuur van Omring, hoe de 7 Westfriese gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties hierin samenwerken. Inwoner Kitty Visser vertelt hoe zij en haar man met de nodige aanpassingen veilig in hun huidige woning kunnen blijven wonen.

Het WFWZP is een initiatief vanuit het programma ‘Gezond Oud Worden’ binnen Noord-Holland Noord Gezond (NHN Gezond).

Deel dit blog op Social Media

Volg Regio Westfriesland op LinkedIn

De opgaven waar de Westfriese samenleving voor staat zijn fors en de ontwikkelingen gaan snel. Het bundelen van de krachten van de 7 gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Westfriesland, maar ook met partners daarbuiten, wordt daarom steeds belangrijker en noodzakelijker. Volg Regio Westfriesland op LinkedIn en wees als eerste op de hoogte van die opgaven, ontwikkelingen en samenwerkingsinitiatieven en -resultaten.

Agenda

6 juni 2024 - Bestuurlijk overleg  VVRE, MADIVOSA

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de nieuwsbrief.