Dag van Westfriesland: tien samenwerkingen in de schijnwerpers

Op woensdag 6 maart 2024 vindt voor de tweede keer de Dag van Westfriesland plaats. Op deze dag wordt zichtbaar hoeveel er wordt samengewerkt om Westfriesland sterker en aantrekkelijker te maken. Gastlocatie is het Oorlogsmuseum in Medemblik. Zo’n tien samenwerkingen tussen organisaties in Westfriesland worden in de schijnwerpers gezet. Voor een tekenmoment, onthulling, bekendmaking en/of viering.

Samenwerkingen heel verschillend

De samenwerkingen zijn heel verschillend. Zo is er de onthulling van de cover van het eerste toeristische magazine van Westfriesland. Een samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep en veel bedrijven in Westfriesland. Ook wordt het één-jarig bestaan gevierd van supportbijeenkomsten in een buurt in Bovenkarspel, met als doel mensen te inspireren gezonder te gaan leven. Vrijwilligers werken hier samen met o.a. een huisarts, supermarkt en sportschool. 

WerkSaam Westfriesland, een organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, komt zelfs met twee nieuwe samenwerkingen. Een ervan is een overheidsloket ter ondersteuning van inwoners die met veel instanties tegelijk te maken hebben. Ook het Vrijwilligerspunt viert er twee, waaronder de ondertekening van een convenant met de Rabobank. Jan Nieuwenburg, burgemeester van Hoorn, is trots op deze oogst: ‘De Dag van Westfriesland laat de rijkdom aan activiteiten in onze regio zien. Door samenwerking worden prachtige resultaten behaald. Dat smaakt naar meer.’

Talkshow

Naast de viering van de samenwerkingen, is er een talkshow. De ambitie van Regio Westfriesland (de samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten) om te behoren tot één van de aantrekkelijkste regio’s van Nederland staat hierin centraal. Bestuurders van de zeven gemeenten, initiatiefnemers, vertegenwoordigers van verschillende organisaties (uit bedrijfsleven, onderwijs en zorg) en Westfriese jongeren gaan met elkaar in gesprek over wat al is bereikt en wat nog nodig is voor deze ambitie.

Bij de viering van de samenwerkingen en de talkshow zijn vertegenwoordigers aanwezig van onder andere de colleges van de zeven gemeenten van Regio Westfriesland, raadsleden, samenwerkingspartners en het bedrijfsleven.

Trots op Westfriesland

Dit is de 2e keer dat Regio Westfriesland, samen met de Westfriese Bedrijvengroep, de Dag van Westfriesland organiseert. Op deze dag staat samenwerking tussen verschillende organisaties centraal. Samenwerkingen die Westfriesland sterker, mooier en aantrekkelijker maken. Hans-Peter Baars, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep en initiatiefnemer van de Dag van Westfriesland: ‘Het is een dag waarop we trots op Westfriesland mogen zijn. Door te laten zien wat we hebben gedaan, nu doen én in de toekomst willen om de regio nog aantrekkelijker te maken. Dat allemaal onder het motto ‘de kracht van het collectief’.  

Deel dit blog op Social Media

Volg Regio Westfriesland op LinkedIn

De opgaven waar de Westfriese samenleving voor staat zijn fors en de ontwikkelingen gaan snel. Het bundelen van de krachten van de 7 gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Westfriesland, maar ook met partners daarbuiten, wordt daarom steeds belangrijker en noodzakelijker. Volg Regio Westfriesland op LinkedIn en wees als eerste op de hoogte van die opgaven, ontwikkelingen en samenwerkingsinitiatieven en -resultaten.

Agenda

6 juni 2024 - Bestuurlijk overleg  VVRE, MADIVOSA

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de nieuwsbrief.