Bezoek Gedeputeerde Staten bij Regio Westfriesland

Op 2 juli jl was het college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland op bezoek bij Regio Westfriesland. Met commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerden Esther Rommel, Rosan Kocken, Jelle Beemsterboer en Jeroen Olthof.

Burgemeester Michiel Pijl verwelkomde GS namens de colleges van de 7 gemeenten in het Wapen van Medemblik. Daarna werd de concept Ruimtelijke Agenda van Westfriesland gepresenteerd, wat input vormt voor het Ontwikkelperspectief Noord-Holland Noord dat we in gezamenlijkheid gaan opstellen. Een gesprek volgde over mogelijke scenario’s voor de toekomstige ruimtelijke inrichting van onze regio en de uitdagingen om alle ruimtelijke opgaven te kunnen realiseren.

Vervolgens ging het gezelschap met een bustour door Westfriesland met tussenstops bij toekomstige ontwikkelingen in Opperdoes en Hoogwoud naar de André Hoeve in Spierdijk. Dit familiebedrijf won recent de Van der Valk publieksprijs op het Westfries Ondernemersgala. In de skybox boven de koeienstal voerden de bestuurders goede gesprekken. Onderwerpen waren onder andere de energietransitie, de woningbouw, ontwikkeling van de agrarische sector, bereikbaarheid, leefbaarheid en regionale samenwerking.

Berg

Bij zijn afscheidswoord bedankte Arthur van Dijk de regio voor de mooie dag, sprak uit verrast te zijn door het prachtige landschap en gaf een boodschap mee voor de samenwerking: ‘Vergelijk het met het beklimmen van een berg met een groep: je zult met elkaar een plan moeten maken hoe je dat gaat doen. Als iedereen individueel boven moet komen, kan dat lang duren. Maar als je de verschillen respecteert en ieders kwaliteiten en capaciteiten naar vermogen inzet, helpt dat de regio als geheel naar de top. De provincie klimt daarbij graag mee!’

Deel dit blog op Social Media

Volg Regio Westfriesland op LinkedIn

De opgaven waar de Westfriese samenleving voor staat zijn fors en de ontwikkelingen gaan snel. Het bundelen van de krachten van de 7 gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Westfriesland, maar ook met partners daarbuiten, wordt daarom steeds belangrijker en noodzakelijker. Volg Regio Westfriesland op LinkedIn en wees als eerste op de hoogte van die opgaven, ontwikkelingen en samenwerkingsinitiatieven en -resultaten.

Agenda

5 september 2024 - Bestuurlijk overleg  VVRE, MADIVOSA

18 september 2024 - Regionale Raadsleden Bijeenkomst

19 september 2024 - Bestuurlijk overleg ABZ

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de nieuwsbrief.