Eén regio, één ambitie

Regio Westfriesland: één van de meest aantrekkelijke regio’s om te wonen, werken en beleven.

Hero

Pact van Westfriesland

Samenwerking tussen gemeenten,
bedrijfsleven, woningbouw, onderwijs en zorg

‘Het Pact van Westfriesland’ is een samenwerking van de zeven Westfriese gemeenten en het bedrijfsleven, woningbouw, het onderwijs en de zorg. Samen werken we aan een aantrekkelijk Westfriesland. We bundelen kennis en expertise. En we dragen gezamenlijk bij aan vraagstukken op het gebied van wonen, werken en beleven in Westfriesland.

Thema’s binnen de samenwerking

In het uitvoeringsprogramma staat per thema wat we doen, met wie we dat doen en wanneer. Ook staat bij iedere actie beschreven hoe het bijdraagt aan onze uiteindelijke ambitie. Wilt u dit uitvoeringsprogramma ontvangen? Mail dan naar info@regiowestfriesland.nl.

Energietransitie en klimaatadaptatie

Ondernemen en economie

Wonen, leefbaarheid en bereikbaarheid

Arbeidsmarkt en onderwijs

Vrije tijd

Sociaal domein

Resultaten

Onder al deze thema’s zijn concrete projecten opgezet en resultaten bereikt. Neem bijvoorbeeld de woondeal, het duurzaam ondernemersloket, de Zorgacademie en Circulair Westfriesland.

Resultaten

Doorontwikkeling

De opgaven waar we als overheid en samenleving voor staan, zijn fors en kunnen we niet alleen aan. Daarom zetten we de komende periode nog meer in op een sterke verbinding en samenwerking met maatschappelijke partners. Onze focus ligt hierbij op: nieuwe energie, versnellen woningbouw en zorginnovatie. Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen of wilt u zelf een bijdrage leveren? Volg dan de LinkedIn-pagina van Regio Westfriesland.

Doorontwikkeling

Online magazine Pact van Westfriesland

In het online magazine leest u meer over de mooie samenwerking in Westfriesland. Om te inspireren en op voort te bouwen.

Bekijk de resultaten
Magazine

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via de e-mailnieuwsbrief.

Direct aanmelden